VI TROBADA de TELESCOPIS TERRASSA 2011

 

 Tens telescopi? Porta’l! T’esperem a la gran festa dels afeccionats a l’astronomia on gaudirem del cel amb una observació conjunta. A més: assessorament al muntatge dels vostres telescopis, xerrades d’astronomia i orientació a l’observació de la volta celeste, entre d’altres.

 En aquesta edició us presentem una novetat molt destacada, les mini-xerrades d´astronomia que amenitzaran l´observació astronòmica conjunta. De moment podem confirmar les següents xerrades a l´espera de oferir més.

 Activitat gratuïta.

Per la vostra comoditat, tothom el que porti el seu telescopi podrà utilitzar l´aparcament del museu totalment gratis.(Rambla d´Ègara, 270)

Us esperem!!


V Trobada de Telescopis de Terrassa 2010

 

 La V Trobada de Telescopis de Terrassa, va ser dissabte 24 i la vam fem coincidir amb el "Global Star Party" activitat organitzada a nivell internacional, amb mes de 260 actes per tot el mon sota la organització de Astronomers Without Borders (Astronoms sense fronteres) i Unió Astronómica Internacional.

 

Una conferència sobre els efectes negatius de la contaminació lúmínica, a càrrec de Daniel Rabadán, ha obert una activitat que s'ha fet coincidir amb la 'Global Star Party', cita astronòmica internacional

Una pluja d’estels, les aurores polars o la trajectòria d’un cometa. Són algunes de les meravelles que ofereix l’univers i que l’ésser humà sovint no pot contemplar per culpa de la contaminació lúminica. Ha estat el contundent punt de partida de la xerrada que Daniel Rabadán, membre de l’Agrupació Astronòmica de Terrassa, ha ofert dissabte al vespre amb motiu de la cinquena Trobada de Telescopis de Terrassa, que organitza aquesta entitat i que s’ha fet coincidir amb la Global Star Party, cita astronòmica internacional.

Els assistents a la conferència han pogut conèixer els motius que generen un tipus de contaminació que afecta la majoria de les ciutats i que, més enllà d’efectes mediambientals negatius, esdevé un inconvenient per als aficionats a l’astronomia a l’hora de contemplar l’univers amb els telescopis. Rabadán ha exposat com posar-hi remei i ha animat els presents a lluitar per reduir-la.

L’acte, celebrat al Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, ha donat pas al muntatge dels telescopis per part dels participants en la trobada que, per segon any consecutiu, s’ha celebrat a la terrassa d’aquest equipament. Bé en solitari o bé compartint l’afició amb la família, els assistents han disposat els aparells apuntant cap el cel. Amb llum de dia la Lluna ha estat la primera en deixar-se veure. Tan sols ha calgut esperar la nit per provar de veure Venus, Mart o Saturn.

font:  terrassadigital.cat

Fotos de la V Trobada de Telescopis de Terrassa   -1-  -2-  -3-  -4-  -5-  -6-  -7-  -8-  -9-  -10-  -11-  -12-  -13-  -14-  -15-  -16-  -17-


(mapa de situació)

<<< tornar / volver

 


dissabte 4 d´abril de 2009

L'Agrupació Astronòmica de Terrassa celebra la IV Trobada de Telescopis

L'acte s'ha fet amb motiu de l'any Internacional de l'Astronomia i ha estat obert a la participació de tothom. La cita s'ha completat amb una conferència sobre la història dels telescopis i la figura de Galileu.

Amb motiu de la celebració aquest 2009 de l’Any Internacional de l’Astronomia, l’Agrupació Astronòmica de Terrassa ha organitzat una sèrie d’actes per compartir amb la ciutadania la seva passió. Una d’aquestes cites ha estat una nova edició de la Trobada de Telescopis de Terrassa, que ha tingut lloc dissabte 4 d´abril de 2009 al vespre. Ha estat la quarta edició d’una trobada oberta a tothom i que aquest any ha estrenat ubicació, canviant el Parc de Vallparadís per la terrassa del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya.

Mentre els més impacients ja muntaven els seus telescopis encara amb llum de dia, bé en solitari o bé compartint la seva afició amb la família, una cinquantena de participants han assistit a la xerrada en què Daniel Rabadán, membre de l’Agrupació Astronòmica de Terrassa, ha repassat l’evolució del telescopi centrant-se en la figura de Galileu, un dels primers observadors de l’espai en el segle XVII.

Amb els telescopis apuntant ja cap el cel, tan sols ha calgut esperar que es fes de nit per compartir una passió que té molts seguidors a la nostra ciutat i que aquest any està de festa a nivell internacional o, com afirmen des de l’agrupació, a nivell planetari.

 font:  terrassadigital.cat
Fotos de la IV Trobada de Telescopis de Terrassa   -1-  -2-  -3-  -4-  -5-  -6-  -7-  -8-  -9-  -10-  -11-  -12-  -13-

 

CATALÀ

Dissabte 4 d´abril de 2009 de les 19.30 a les 22.00 a la terrassa del mNACTEC (Rambla d´Ègara, 270)

L'Agrupació Astronòmica de Terrassa i després de la gran acollida en les passades edicions, organitza pel proper dissabte 4 d´abril de 2009 una nova trobada de telescopis d'afeccionats per a realitzar una observació del cel.

 En aquesta ocasió serà a la terrassa del Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa, a la Rambla d´Ègara, 270.

Aquesta trobada és una activitat de les que es faran a tot el mon i que pertany a les 100 HORES observació internacional i a més tot dins dels actes de l´any internacional de l´astronomia.

Aquesta activitat té l´objectiu d´agrupar un bon nombre de telescopis i fer una observació conjunta entre tots.

Membres de l'Agrupació assessoraran en tot moment els afeccionats que desitgin en la posada a punt i utilització dels telescopis, sent aquesta una ocasió immillorable per a tots aquells que tinguin qualsevol dubte en l'ús del telescopi.

Aquest dia, i si el temps ens ho permet es podrà veure la Lluna, Saturn, i d´altres interessants cossos celestes.

En cas de meteorologia adversa que impossibiliti l´observació, a l´auditori s´explicará com utilitzar correctament els telescopis.

 


 

Agenda: IV TROBADA DE TELESCOPIS DE TERRASSA - 100 HORES observació internacional

> 19:00  Presentació actes IV trobada i Any Internacional de l'Astronomia 09 (sala Diessel, mNACTEC )


> 19:05   Xerrada: "Galileo Galilei, 400 anys del naixement de l'òptica astronòmica" a carrec de Daniel Rabadan.

> 19:35  Muntatge instruments i assessorament ( terrassa del Sol, mNACTEC)


> 20:10  Observació conjunta (posta de Sol a les 20:00) simultàniament projecció presentació cíclica:  AIA09 . al museu


> 21:00  Connexió i projecció a la seu AAT de webcast  (connexió amb esdeveniments amb directe de les 100hores, IAC, ESO; NASA...


> 22:30  Tancament de la observació al mNACTEC

 

 

(mapa de situació)

 

 

CASTELLANO

Sábado 4 de Abril de 2009 de las 19.30 a las 22.00 en la terraza del mNACTEC (Rambla d´Ègara, 270)

  La Agrupación Astronómica de Terrassa y tras la gran acogida en las pasadas ediciones, organiza  el próximo Sábado 4 de Abril de 2009 un encuentro de telescopios de aficionados donde se realizará una observación pública del cielo.

En esta ocasión será en la terraza del Museo de la Ciencia de de la Técnica de Terrassa, en la Rambla d´Ègara, 270.

Este encuentro es una actividad de las que se harán por todo el mundo perteneciente a las 100 HORAS de observación internacional,  todo esto dentro de los actos del Año Internacional de la Astronomía.

Esta actividad tiene el objetivo de agrupar un buen número de telescopios particulares y hacer una observación conjunta entre todos.

Miembros de la Agrupación asesorarán en todo momento a los aficionados que deseen en la puesta a punto y utilización de los telescopios, siendo esta una ocasión inmejorable para todos aquellos que tengan cualquier duda en el uso del telescopio.

Este día, y si el tiempo lo permite se podrá ver la Luna, Saturno, y otros interesantes cuerpos celestes.

En caso de meteorología adversa que imposibilite la observación, en el auditorio se explicará como utilizar correctamente los telescopios.

 


 

Agenda: IV TROBADA DE TELESCOPIS DE TERRASSA - 100 HORAS observación internacional
 
> 19:00  Presentación actos IV trobada (auditorio sala Diessel, mNACTEC)


> 19:05  Charla: "Galileo Galilei, 400 años del nacimiento de la óptica astronómica" a cargo de Daniel Rabadan.


> 19:35  Montaje instrumentos y asesoramiento ( terraza del Sol, mNACTEC)


> 20:10  Observación conjunta (puesta de Sol a las 20:00) simultaneamente proyección presentación cíclica:  AIA09  al museu.


> 21:00  Connexión y proyección en la sede AAT de webcast  (connexión con los acontecimientos en directo de las 100 horas, IAC, ESO; NASA...


> 22:30  Cierre de la observación al mNACTEC.

 

 (mapa de situación)

  

 

cartel oficial trobada 2009  ·   cartel oficial trobada 2009


 

 

<<< tornar / volver

 

 


_______________________RECORDANT LES TROBADES DEL 2005, 2006 i 2007___________________________

cata

CATALÀ

 L'Agrupació Astronòmica de Terrassa i després de la gran acollida en les dues edicions passades, organitza per tercera vegada el proper dissabte 19 de maig de 2007 una trobada de telescopis d'afeccionats per a realitzar una observació del cel a “la Muntanyeta de Vallparadís”, al costat mateix del llac-piscina del parc.

Aquesta tercera trobada de telescopis de Terrassa está pensada en agrupar el màxim nombre de telescopis i fer una observació conjunta entre tots.

Membres de l'Agrupació assessoraran en tot moment els afeccionats que desitgin en la posada a punt i utilització dels telescopis, sent aquesta una ocasió immillorable per a tots aquells que tinguin qualsevol dubte en l'ús del telescopi.

Aquest dia, i si el temps ens ho permet es podrà veure la Lluna, els planetes, Venus, Júpiter, Saturn, i d´altres interessants cossos celestes.

A més, a l´Auditori del parc es fará el passi d´un audiovisual d´astronomia.

En cas de meteorologia adversa que impossibiliti l´observació, a l´auditori s´explicará com utilitzar correctament els telescopis.

 (mapa de situació)


 

 

CASTELLANO

  La Agrupación Astronómica de Terrassa y tras la gran acogida en las dos ediciones pasadas, organiza por tercera vez el próximo Sábado 19 de Mayo de 2007 un encuentro de telescopios de aficionados donde se realizará una observación pública del cielo en "la Muntanyeta de Vallparadís”, junto al lago-piscina del parque.

Esta tercera concentración de telescopios de Terrassa está pensada en agrupar el máximo número de telescopios y hacer una observación conjunta entre todos. 

Miembros de la Agrupación asesorarán en todo momento a los aficionados que deseen en la puesta a punto y utilización de los telescopios, siendo esta una ocasión inmejorable para todos aquellos que tengan cualquier duda en el uso del telescopio.

Este día, y si el tiempo lo permite se podrá ver la Luna, los planetas, Venus, Júpiter, Saturno, y otros interesantes cuerpos celestes.

Además, en elAuditorio del parque se hará el pase de un audiovisual de astronomía.

En caso de meteorología adversa que imposibilite la observación, en el auditorio se explicará como utilizar correctamente los telescopios.

 (mapa de situación)

  

 

cartell oficial trobada 2007     *     cartel oficial trobada 2007

 

<<< tornar / volver


 

22006

 

CATALÀ

L'Agrupació Astronòmica de Terrassa i després de la gran acollida de la primera trobada del 2005, va organitzar per segona vegada el dissabte 6 de maig de 2006 una trobada de telescopis d'afeccionats on es va fer una observació pública del cel a “la Muntanyeta de Vallparadís”, al costat del llac-piscina del parc.

 

Aquesta segona trobada de telescopis de Terrassa va tornar a tenir una gran acceptació dels afeccionats de la ciutat, tal com va ocórrer a la trobada del 2005. En aquesta ocasió la meteorologia ens va permetre observar amb gran nitidesa els planetes, Saturn, amb el seu espectacular anell, va sorprendre a molts que mai ho havien vist a través de telescopi, i Júpiter també va destacar al cel i no va deixar indiferent a ningú. A més, en l'Auditori del parc es va fer el passi d'un audiovisual d'astronomia.
 

Estem encantats amb l'acollida que estan tenint aquestes iniciatives de trobada de telescopis, i aprofitant aquesta avinentesa esperem organitzar el pròxim any una tercera trobada i fer que aquesta activitat sigui ja tradicional a la ciutat de Terrassa.

S´ha de destacar que es va assolir agrupar un total de 17 telescopis, i que durant tota la nit l'afluència de persones va sobrepassar àmpliament el centenar i mig de persones.

 

Agraïments a l'Ajuntament de Terrassa i el Parc de Vallparadís per la seva col·laboració a l´organització d´aquesta activitat.
 

 

 

 

CASTELLANO

   La Agrupación Astronómica de Terrassa y tras la gran acogida en la  primera trobada del 2005, organizó por segunda vez el pasado Sábado 6 de Mayo de 2006 un encuentro de telescopios de aficionados donde se realizó una observación pública del cielo en "la Muntanyeta de Vallparadís”, junto al lago-piscina del parque.

   Este segundo encuentro de telescopios de Terrassa volvió a tener una gran aceptación de los aficionados de la ciudad, tal y como ocurrió en la "trobada" del 2005. En esta ocasión la meteorología nos permitió observar con gran nitidez a los planetas, Saturno, con su espectacular anillo, asombró a muchos que nunca lo habían visto a través de telescopio, y Júpiter también destacó en el cielo y no dejó indiferente a nadie. Además, en el Auditorio del parque se hizo el pase de un audiovisual de astronomía.

 

   Estamos encantados con la acogida que están teniendo  estas iniciativas de encuentro de telescopios, y con ello esperamos organizar  el próximo año  una tercera trobada y  hacer que esta actividad sea ya tradicional en la ciudad de Terrassa.

  

  Cabe destacar que se logró concentrar un total de 17 telescopios, y que durante la noche la afluencia de personas sobrepasó ampliamente el centenar y medio de personas.

Agradecimientos al Ayuntamiento de Terrassa y el Parque de Vallparadís por su colaboración en la organización de ésta actividad.

 

 

 

cartell de la trobada 2006                   cartel de la trobada 2006

FOTOS DE LA II TROBADA DE TELESCOPIS 2006

(foto1)  (foto2)  (foto3)  (foto4)  (foto5)  (foto6)  (foto7)  (foto8)  (foto9)  (foto10)

<<< tornar / volver


 

RECORDANT LA 1a TROBADA DE TELESCOPIS DE TERRASSA 2005

 El 16 d´abril de 2005 l'Agrupació Astronòmica de Terrassa va organitzar  la "1ª trobada de telescopis de Terrassa", una concentració de telescopis d'afeccionat a la "Muntanyeta de Vallparadís". A pesar que al començament de l'acte el cel era bastant cobert, un considerable nombre d'afeccionats es van donar cita, alguns amb els seus telescopis i uns altres simplement a observar el cel i/o  gaudir de l'audiovisual d'astronomia a l'auditori del Parc.


Membres de l'Agrupació van assessorar en tot moment als afeccionats que van necessitar ajuda en la posada a punt i utilització dels seus telescopis. Gràcies a que el cel es va aclarir força, vam poder observar la Lluna, Júpiter, Saturn, la Nebulosa de Orió i altres interessants cossos celestes, alguns dels assistents van observar per primera vegada a través de telescopi.


Cal destacar que es va assolir concentrar un total de 14 telescopis, i que durant la nit l'afluència de persones entre l'auditori i on eren muntats els telescopis va sobrepassar àmpliament el centenar i mig de persones. Esperem sorti tant bé l´organització de la segona edició com la de l´any 2005.

 Agraïments pel suport del Ajuntament de Terrassa i del Parc de Vallparadís.

(cartell) (foto1) (foto2) (foto3) (foto4) (foto5) (foto6) (foto7) (foto8)
 

 

T.

RECORDANDO LA TROBADA DE TELESCOPIS DE TERRASSA 2005

   El 16 de abril de 2005 la Agrupación Astronómica de Terrassa organizó la "1ª trobada de telescopis de Terrassa" ,una concentración de telescopios de aficionado en la "Muntanyeta de Vallparadís". A pesar de que al comienzo del acto el cielo estaba bastante cubierto, un considerable número de aficionados se dieron cita, algunos con sus telescopios y otros simplemente a observar el cielo y/o a disfrutar del audiovisual de astronomía en el auditorio del parque.

  Miembros de la Agrupación asesoraron en todo momento a los aficionados que necesitaron ayuda en la puesta a punto y utilización de sus telescopios. Gracias a que el cielo se despejó, pudimos observar la Luna, Júpiter, Saturno, la Nebulosa de Orión y otros interesantes cuerpos celestes, algunos de los asistentes observaron por primera vez a través de telescopio.

   Cabe destacar que se logró concentrar un total de 14 telescopios, y que durante la noche la afluencia de personas entre el auditorio y donde estaban montados los telescopios sobrepasó ampliamente el centenar y medio de personas. Esperamos salga tan bien la segunda edición como la del año 2005.

Agradecimientos al Ayuntamiento de Terrassa y el Parque de Vallparadís

(cartel) (foto1) (foto2) (foto3) (foto4) (foto5) (foto6) (foto7) (foto8)

 

cartell oficial I trobada 2005   *   cartel oficial trobada 2005

 

<<< tornar / volver